Arriba el I Festival Cultural de Cerdanyola

El dissabte 6 d’abril se celebrarà a la Sala d’Actes de l’Institut Miquel Biada la primera edició del Festival Cultural de Cerdanyola. El projecte s’ha creat a proposta del teixit associatiu a través del debat comunitari realitzat en el Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola. L’espectacle començarà a les 18 h i s’allargarà fins a les a 20.30 h.

El barri de Cerdanyola té una gran riquesa cultural, ja que és un barri amb ciutadans/anes procedents de gran diversitat d’orígens. L’objectiu del Festival és, a través de les arts escèniques (ball, teatre, poesia, play-back…), establir un marc de coneixença mutu entre les diferents entitats i cultures que cohabiten en el territori. La música, la dansa són disciplines que afavoreixen l’intercanvi i la cohesió sociocultural, dins d’un marc festiu. Alhora, aquest Festival esdevé un aparador de la riquesa cultural que es viu en el barri més nombrós de la ciutat de Mataró.

Aquesta nova iniciativa, que s’afegeix a les dues mostres que ja se celebren anualment al barri a l’aire lliure (Mostra d’Entitats de Cerdanyola i Mostra Intercultural), té la intenció de perdurar en el temps i anar incorporant entitats o disciplines artístiques que s’hi vulguin adherir. Aquesta vegada s’ha pensat en un format teatre/auditori, a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada, amb la intenció de realitzar l’activitat en un equipament situat al barri que reuneixi bones condicions de sonorització i comoditat per al públic, amb l’objectiu que permeti gaudir de la interpretació dels artistes participants.

Les entitats de la Taula d’Entitats de Cerdanyola que actuaran en el Festival són: Assoc. Cultural de Cerdanyola, Assoc. Gent Gran de Cerdanyola, Assoc. Hidaya Orientació, Assoc. Badenya, Assoc. Tambacounda, Casa de Andalucía, Círculo Flamenco, Col·lectiu de Teatre EPMA i la Hermandad Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora.

En aquest projecte hi col·laboren plegades l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, que uneixen esforços de manera transversal per dur-lo a terme.

La recollida d’entrades gratuïtes es realitzarà al Centre Cívic de Cerdanyola (Passeig de Ramon Berenguer III, 82) els dies 1 i 4 d’abril de 9 a 15 h; i els dies 2 i 3 d’abril de 16 a 19 h. L’aforament és limitat.

Consulta el cartell