El dia 5 d’abril s’obre el termini de sol·licituds, per a entitats, per instal·lar parades de roses i llibres per Sant Jordi

La campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres als carrers de Mataró durant la Diada de Sant Jordi comença aquesta setmana. Igual que s’ha fet en els darrers anys, Els interessats poden fer el tràmit per Internet (apartat de tràmits) des del web municipal, fet que permet reduir cues i temps d’espera a les oficines d’atenció ciutadana, per telèfon 010 o de manera presencial.

Per poder instal·lar una parada cal sol·licitar una autorització temporal d’ocupació de la via pública. Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

Des de divendres 5 a dimecres 10 d’abril podran demanar parades les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats (una parada per entitat), els centres escolars (una parada per classe a nom d’un responsable del centre) i els autors i editors. En el cas dels partits polítics, a causa de les convocatòries d’eleccions aquest any han de seguir les determinacions de la Junta Electoral. Malgrat aquest termini no és exclusiu i podran presentar sol·licituds fins el dia 17 d’abril que és el dia final de campanya.

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 8 h. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant pot triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada –tenint en compte que hi ha diferents zones d’exclusió– i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió.

Les sol·licituds també es poden fer per telèfon al 010 (també a partir de les 8 h) o de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana.