Juny Associatiu: MOTIVACIÓ + EMOCIÓ + COMPROMÍS

Durant el mes de juny a Mataró es programen activitats adreçades al teixit associatiu i que són d’interès ciutadà. Des de 2012, l’Ajuntament de Mataró impulsa aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar valor a la tasca de les associacions i els col·lectius que treballeu desinteressadament en la millora de la societat.

En un moment en què els canvis socioeconòmics requereixen altres maneres d’entendre el compromís, formar part d’una associació social, esportiva, educativa, cultural, de lleure... té molt a veure amb les emocions. Sentir-se atret per les activitats que fa una associació o col·lectiu és central per motivar-se i engrescar-se a formar-ne part. Per aquest motiu el centre d’interès del Juny Associatiu d’enguany és MOTIVACIÓ + EMOCIÓ + COMPROMÍS.

Els actes principals del Juny Associatiu 2017 volen donar a conèixer al teixit associatiu algunes de les claus per incentivar la participació i generar interès ciutadà cap a la tasca que desenvolupen. Per altra banda, també es vol animar mataronines i mataronins a conèixer la diversitat d’associacions i col·lectius existents i els diferents mecanismes de participació en la vida social i política de Mataró. 

La programació del Juny Associatiu també inclou l’acte de la 20a Nit de la Solidaritat. La nit se centrarà en els Drets Humans en l’era postmoderna: la pau a Israel-Palestina. També serà el moment en què es retrà comptes dels projectes que es porten a terme a països anomenats Tercer Món. Al llarg del mes de juny també s’organitzen diversos actes que tenen com a eix central els Drets Humans.

La col·laboració entre persones i el fet de compartir objectius concrets es converteix en un aprenentatge personal i col·lectiu, fet que acaba incidint que Mataró progressi d’una forma més humana i dinàmica. Per aquest motiu us animem a formar part del teixit associatiu.

Descarrega la programació del Juny Associatiu 2017.