Mataró més de 100 llengües

Per segon any consecutiu Mataró celebrarà el Dia Internacional de la Llengua Materna amb tot un seguit d’actes que s’organitzen des d’entitats i institucions.

El programa d’activitats comença el 12 de febrer i s’allarga fins a l’1 de març. A Mataró hi viuen persones de més de 100 nacionalitats que parlen més de 120 llengües diferents com a eina de reconeixement de la diversitat.

Entre la programació també hi ha l’acte “Llengua i identitat. La importància de la llengua de casa” que es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra, el 21 de febrer, a partir de les 18.30 h, amb una taula rodona i una visita guiada a l’exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró”. Aquesta mostra es pot veure del 12 al 25 de febrer.

El diumenge 25 de febrer està previst que se celebri el “Festival Diversita’t” amb poemes, contes, cançons i danses d’arrel i d’arreu. L’acte es farà al Casal l’Aliança, a les 18.30 h, amb el sistema de taquilla inversa. És un acte organitzat per Coral Primavera per la Pau i Esperanto.cat amb direcció d’Enric Domingo i presentat i conduït per Oriol de Balanzó i Ma Lluïsa Aranaz.

Tallers a les biblioteques, hores del conte especials, activitats als centres educatius, la gimcana lingüística CNL-EOI, els aparadors culturals a biblioteques i llibreries de la ciutat són algunes de les activitats que s’ha programat amb l’objectiu de mostrar la diversitat lingüística que hi ha a la ciutat.

Per més informació sobre aquesta realitat podeu escoltar i veure els programes de Mataró Audiovisual o visitar el http://www.mataro.cat/llenguamaterna

– 6 de febrer a les 15h. Programa El Mirador.
– 20 de febrer. Programa El Calidoscopi 20h i a les 23h.
– 21 de febrer 19h. En streaming, Taula Rodona a la Biblioteca Pompeu Fabra 19h.

Us animem a participar-hi i a fer-ne difusió #llenguamaterna !